donderdag 13 mei 2010

L'Abbaye de la Bussiére




















Het was 1 1/2 uur rijden naar het restaurant waar Janny voor de lunch gereserveerd had. Midden in een prachtig park was in een oude abdij een hotel restaurant gevestigd (met een Michelin ster).

We begonnen met een feestelijk glaasje champagne, de jongens dronken water en de meisjes een glas rode wijn.

Dit hebben wij gegeten:

Voorgerecht:
* Chaud-froid de caille à l’estragon et céleri rémoulade à la pomme verte (Cor Janny en Egbert)
* Crème de févette à la sariette, moules et encornets acidulés au citron (Iris)

Hoofdgerecht:
* Cabillard rôtie au beurre demi-sel, gnocchis d’épinard et ricotta, jus d’arrêtes aux câpres (Egbert en Iris)
* Fricassé de lapin au romarin, carottes fondantes et pois gourmands (Cor)
* Entrecote et béarnaise (Janny)

Kaas:
* Le plateau de fromages frais et affinés (allen)

Toetje:
* Tartelette aux fruits rouges et sorbet fromage blanc (Cor)
* Pain perdu de pain d’épices et crème glacée à la vanille (Janny, Egbert en Iris)





Na het eten hebben we nog een wandeling gemaakt door het park en de omgeving van het hotel bekeken en zijn we rustig weer naar Chaumien gereden. In ons domein hebben we lekker naar de radio via de laptop geluisterd. Egbert is op internet op zoek gegaan naar leuk ideeën voor het nieuwe aquarium en ik ben weer verder gegaan met lezen in mijn boek. 's Avonds kwam Janny ons roepen voor een kopje kippensoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten